Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaplať pá Mbu, že už je mi přes sedmdesát, a tím pádem nemusím marodit.

0 0
možnosti
IK

Většina zaměstnavatelů dnes poskytuje tzv. "indispoziční volno", obvykle v rozsahu tří až pěti dnů ročně. Takže nikdo nemá důvod chodit do práce "nakřápnutý", tedy v počátku choroby, kdy ještě neví, jestli ho nemoc sklátí nebo to za den-dva přejde. Jenže mnozí zaměstnanci si ve velkém zvykli pojímat indispoziční volno jako další dovolenou. Výsledkem je, že si zaměstnanci často berou "indispo" když si chtějí prodloužit víkend nebo něco zařídit, ti nejbezostyšnější si berou (pokud to zaměstnavatel nereguluje) všechny dny na jeden zátah a využijí ho jako regulérní dovolenou (zájezd, pobyt na chatě apod.). Pokud na ně "něco leze", nechají si napsat tři dny pracovní neschopnosti, on to zaměstnavatel zaplatí.

Zavedení třídenní karenční doby donutí zaměstnance, aby využívali indispoziční volno tak, jak bylo míněno, tedy zůstali doma a neohrožovali nákazou spoluzaměstnance, když se jim udělá špatně a pak buď šli do práce nebo - v případě nemoci vyžadující delší léčbu - přešli do pracovní neschopnosti. Pokud závažnost choroby opravdu vyžaduje týden nebo déle v léčbě, už se nedá nic dělat. Ty nezaplacené tři dny nikoho nespasí, normální člověk je na týden nebo déle nemocný s bídou dvakrát ročně, spíše však nanejvýš jednou.

A pokud je někdo taková troska, že potřebuje být v pracovní neschopnosti pravidelně několikrát ročně, může být rád, že si ho zaměstnavatel pořád drží, protože jako pracovní síla je malým přínosem.

7 0
možnosti
LH

"A pokud je někdo taková troska, že potřebuje být v pracovní neschopnosti pravidelně několikrát ročně, může být rád, že si ho zaměstnavatel pořád drží, protože jako pracovní síla je malým přínosem." ̈

Něco tak necitlivého jsem dlouho nečetl...

4 2
možnosti
Foto

Když karenční doba byla, tak bylo méně nemocných. To se dá dohledat a nemusíte zde psát nějaké dohady a že se uvidí. Už se vidělo. Kromě toho ubylo návštěv u lékařů. I to byly úspory. Jděte se už celé ANO vycpat.

9 5
možnosti
LH

Tak proto se za Covidu měla platit nemocenská 100 procent... nějaká opozice to vykřikovala

9 2
možnosti
AM

A33d58a86m 90M95a36l72ý

25. 4. 2023 11:47

V ANO nerozlišují slova

např. vláda chce menší růst výše důchodů a ANO to prezentuje jako snižování důchodů

Nyní: vláda nechce proplácet první 3 dny nemoci a ANO to prezentuje jako zkasírování nemocných

Neříká se tomu náhodou lhaní?

8 4
možnosti
ZZ

Nikoliv, tomu se pouze říká holý fakt.

5 5
možnosti
MK

To je poměrně dost zásadních argumentů proto, aby se vláda chovala rozumně..

To po tomhle spolku chcete opravdu moc.

2 5
možnosti
PK

Karenční doba neměla být vůbec zrušena.

8 2
možnosti
ZZ

Jako zaměstnavatel říkám, že máte pravdu, jako zaměstnanec budu tvrdit, že se mi to zrušení nelíbí.

2 1
možnosti
Foto

Je to takové pajdavé na jednu nohu. Jako kdyby autor neznal podmínky a možnosti ve firmách. Navíc k tomu se dožaduje na státu, aby nesl veškerou tíhu na sobě, což je cesta k jeho bobtnání.

3 2
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 22,12
  • Průměrná čtenost 663x
Poslanec poslanecké sněmovny parlamentu za Hnutí ANO, zlínský kraj. Člen hospodářského výboru, člen komise pro odposlechy a komise pro hybridní hrozby. Intenzivně se věnuji oblastem amatérského i profesionálního sportu, kultury a sociálního prostředí. Zaměřuji se také na podnikání ve strojírenství a využívání brownfieldů. Zabývám se podnikovými IT systémy a procesy jako interní auditor dle ISO 9001.

Seznam rubrik