Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J22a54n 84R94á95ž

6. 12. 2021 14:14

Výzvy autora blogu jsou k ničemu, protože neřeší příčinu, jen se snaží látat následky.

Úvahy většiny diskutérů, že za zdražení energií nese nějakou odpovědnost Babiš a spol., jsou nesmyslné. Skutečnou příčinou je, že elektřinu u nás vyrobenou musí kupovat distributoři na burze v Lipsku, kde se stanovuje cena tržním způsobem. Odpovědnost za to, že jsou na tamní burze ceny vyšší o stovky procent než byly na jaře, musíte hledat jinde, na druhé straně naší západní hranice, kde letos nefoukal vítr a začaly se neuváženě odstavovat uhelné elektrárny v době, kdy se začal průmysl zotavovat a rostly nároky na množství energií. Výsledkem je, že mají elektřiny málo a to zvedá ceny.

Že Babiš může ze většinu průšvihů, ve kterých dnes jsme, se dá souhlasit, ale za vysoké ceny energií, ani za to kolik se musí v každé faktuře přispívat na obnovitelné zdroje, Babiš opravdu nemůže..

1 0
možnosti
Foto

A jak vidíte, ono burzovní čachrování s energiemi se už vyplácí. Už to muselo pár podniků zavřít - a tak hurá do další krize.

Malér je, že cena elektřiny je vyhnána uměle a neodpovídá skutečné hodnotě.

0 0
možnosti

Vy ale máte hroší kůžiRv

4 0
možnosti
Foto

Rozhodně pomáhejte! Doporučuji zapřáhnout všechny členy ANO do žentouru a vyrábět zdarma elektřinu.

Pán je jinak zdráv a při smyslech? Rv

6 0
možnosti

J46i66r40i 12B13o23r

6. 12. 2021 11:25

Kdyby to nebylo k pláči tak je to k smíchu. Vnímáte vůbec co jste napsal? Kdybyste nepracovali chaoticky, nemuseli jste pracovat o Vánocích. Měli jste většinu a teď to chcete po novém parlamentu. Jste trapní. Myslíte že vám to někdo žere?Rv

4 0
možnosti
Foto

Aha, "kdybychom nepracovali chaoticky", vy chytráčku. My chaoti pracujeme pro Germánské a ostatní polobohy, kteří u nás "investovali" naše vlastní peníze z investičních pobídek. A za to od nich dostáváme zakázky na vánoční zboží měsíc před Vánoci, po zbytek roku nic nebo téměř nic. Takže ono nám ani nic jiného, než pracovat po nocích a o Vánocích nezbývá.

0 0
možnosti
Foto

Klasická honba za vlastním ocasem. Vy a vlády před vámi se připojili k pošahanému systému dotací OZE, biopaliv, placení emisních odpustků a celé řady dalších nesystémových a v konečném důsledku sebepoškozujících záležitostí. Muselo to skončit tak, jak to mnozí předpovídali už před léty. Systém se začal hroutit(a to to opravdu jenom začalo), ceny začaly dramaticky růst a vy to chcete léčit jak? Jako idioti. Budete sanovat důsledky a příčiny necháte tak, jak jsou. Dále se bude dotovat kde co(chcete o tom jednat), dále se budou platit emisenky jejichž cenu vyhnali spekulantští vyžírkové do nesmyslných výšek. A kdyby se vám nakonec podařilo snížit výši DPH na energie, budete vymýšlet nové daně zakrývající její nevýběr. Jděte do háje, buďto navrhněte systémové řešení(zrušení podpor, zrušení placení emisních povolenek) nebo alespoň nedělejte a nic a potichu si užívejte peněz, které vám zůstaly za nehty.

Tím si vůbec nemyslím, že ti po vás budou byť o fous lepší.

5 0
možnosti

Podpora OZE je správná a není jiné cesty ven od fosilních paliv. Jenže za prvé jsou podporována je některá OZE a jiná bůhví proč ne a nejsou stanovena kritéria (technická, společenská a ekonomická), která OZE přesně definují. A za druhé mimo OZE podporujeme zisky šíbrů, kteří si dokázali smluvně zajistit výnosný byznys.

Stát podepsal rozsáhlé garance a ochranu vybraných majitelů OZE včetně ceny. Z toho nelze snadno vycouvat bez arbitráže. Kdo za to může nevíme, odsouzen není nikdo.

Podpora OZE musí být, ale jen jako neziskovky. Financováno z emisních povolenek vydávaných pouze pro zdroje znečištění podle plánu vypouštěných emisí upřesňovaného dle měsíčních predikcí s cenou odvozenou od ceny elektřiny na trhu. U tepla je to složitější, díky často monopolní závislosti odběratele na zdroji je cena usměrňovaná a tak se liší podle zdroje tepla.

Vím, že je to ještě mnohem složitější, ale zhruba to je moje představa.

2 0
možnosti
Foto

Že vám není hanba....:-/

6 1
možnosti
Foto

Zatím vládnete, tak do toho.

4 0
možnosti
Foto

A proč jim teda nepomáháte?

5 0
možnosti

Chápu správně, že vyzíváte k práci vládu, která není u moci a adorujete vládu která stále u moci je a měla by něco dělat? Tak ať Andy domluví kámošům na Hradě, ať přestanou s tou akvaristickou šaškárnou a ustanoví pronto novou vládu.

Nápad a DPH musel vyjít z Agroholdingu, protože kolik asi tak ušetří rodina za dva měsíce pardónu? No ale odběr firem to je jiná, odhaduji úsporu na pár melounů na úkor státní kasy. Velmi vtipně to Agroholdingu zaplatíme všichni, vyvalíme víc než je úspora. No není to perfektní?

Skutečně nechápu jak někdo může dát veřejně všanc svoji osobní pověst a hájit neuvěřitelné zlodějiny, to přeci nestojí za žádné peníze. To si sám pro sebe dokáže zdůvodnit jen naprostý sebestředný asociál, který se zavře ve své vile s vysokým plotem a svět mu je ukradený. Chápu, že lživý marketing dokáže lidi zblbnout, ale po tom co spousta lidí s rozumem na podstatu podnikání pomocí politického hnutí přišla a opustila jeho řady, tak pokračovat v rétorice je pro mě nepochopitelné.

8 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 23,37
  • Průměrná čtenost 663x
Poslanec poslanecké sněmovny parlamentu za Hnutí ANO, zlínský kraj. Člen hospodářského výboru, člen komise pro odposlechy a komise pro hybridní hrozby. Intenzivně se věnuji oblastem amatérského i profesionálního sportu, kultury a sociálního prostředí. Zaměřuji se také na podnikání ve strojírenství a využívání brownfieldů. Zabývám se podnikovými IT systémy a procesy jako interní auditor dle ISO 9001.

Seznam rubrik