Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě nikdy se nestalo v tuzemsku, že by při zvýšení min,. mzdy nějak stoupla nezaměstnanost! V článku je psáno, že min mzda rostla rychle...ale v EU patří stále mezi 3 nejmenší.

0 0
možnosti

Tak ono pravidlo rostoucí nezaměstnanosti při rostoucí min. mzdě je pravdivé, ale pouze v určitém rozsahu. V současné době je nezaměstnanost minimální a v ekonomice je 300 tis. volných pracovních míst, Za těchto okolností růst minimální mzdy žádné škody v ekonomice nenapáchá. Jiná věc ovšem je, o kolik by se měla zvýšit.

Není důležité, kolikátí jsme v EU na hitparádě min. mzdy. Důležité je, jakou má min. mzda kupní sílu, tj. co si za ni lze koupit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 23,37
  • Průměrná čtenost 663x
Poslanec poslanecké sněmovny parlamentu za Hnutí ANO, zlínský kraj. Člen hospodářského výboru, člen komise pro odposlechy a komise pro hybridní hrozby. Intenzivně se věnuji oblastem amatérského i profesionálního sportu, kultury a sociálního prostředí. Zaměřuji se také na podnikání ve strojírenství a využívání brownfieldů. Zabývám se podnikovými IT systémy a procesy jako interní auditor dle ISO 9001.

Seznam rubrik