Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Nováku, co si od tohoto blogu slibujete? Snad znáte, že "špinavé prádlo" se má prát "doma". V tomto případě ve vládě. Ale pomlouváním koaličního partnera se tedy prezentujete dost nepatřičně. Ministryně MPSV dlouhodobě ždíme rozpočet, a vůbec jí nevadí, že je ve státní kase díra obludných rozměrů. A místo, aby jí premiér usměrnil, tak si ministryně vymýšlí další brakování kasy. Tak na co si vlastně stěžujete?

1 2
možnosti

Problematika nákupů IT techniky a služeb pro potřeby státní administrativy je největší černou dírou všech veřejných rozpočtů. Kromě takzvané betonové lobby, kde se kupčí se státními zakázkami na výstavby dálnic a jiných stavebních investic, je zločinné spolčování státní byrokracie s podvodníky a parazity v oblasti dodávek HW a vývoje SW největším tunelem veřejných financí. Není to jen ministerstvo, kde dnes vládne nadrčená slepice z chcípající koaliční partaje. Tato zločinnost trvá třicet let ve všech resortech na všech úrovních státní byrokracie. Je to nekontrolovatelné a nepostižitelné vysávání rozpočtů, ne kterých se společně pakují státní úředníci a dodavatelské firmy. Příkladů je nespočet a jen vrcholky do nebe volajících zločinů jako byl Opencard, IZIP a jiné jsou veřejně přetřásány. Všichni aktéři se, napasou a pak se vytvořený informační paskvil prohlásí buď za zastaralý nebo nevhodný a musí se dělat nový s novými lidmi u koryt. Finance se vypaří a jede se dál. Kdo by si dnes například vzpomněl na skandály na MZe, kde se točily stovky miliard za úřadování Fencla, Palase a Zgarby. Tento tragicky začarovaný kruh zločinnosti ovládaný zločineckými klany po třicet let je v podstatě neřešitelný a není to jen vizitka současných vládních panáků.

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

To byste se divil, jak hospodaří s penězi, co dají dohromady s Chmelařem ( to je její manžel), doma. Ti dva se umějí posadit do měkkého.

0 0
možnosti

Vy jste tedy koaliční partneři jedna radost. Už aby byly volby a šli jste konečně od válu.:-/

3 0
možnosti

A proc nam to pisete sem? Proc s tim nejdete za premierem, ktery jako jediny s tim muze neco delat? Jo, aha, on rozhazuje jeste vic... Za 8 let ANO na MF CR navysite statni dluh o bilion tedy o 62%.

2 0
možnosti
Foto

Za Topolánka outsourcing byl propagován jako nejefektivnější metoda řízení státu. Takže proč jí napadáte až nyní?

0 0
možnosti
Foto

Nešetřit penězi se na MPSV za posledních 10 let /již od časů exministra Drábka z TOP 09/ dosud nenaučili. Možná je to nějak záhadně tím, že tamní úředníci protěžují svoje spřátelené soukromé firmy a usnadňují jim přístup ke státním penězům. Ostatně, záhadný a dost prapodivný způsob hospodaření na ministerstvu práce a sociálních věcí od roku 2014 pod taktovkou ČSSD, zmiňuji ve svém posledním blogu. 8-o

0 0
možnosti

Chucpe je, kdyz si na to stezuje poslanec - clen koalicni strany na blogu.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS