Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pětikoalice má stát a jeho občany jako rukojmí a bere vše. Peníze i kvalitu života.

Ministr financí Zbyněk Stanjura v sobě nezapře původní profesi počítačového programátora. Program, který nám nabízí k nucenému odběru, a to rozpočet naší republiky, je postaven tak, aby splňoval všechny parametry pětikoaliční hry.

Jak tato hra funguje?  Princip je jednoduchý. Vyberou se peníze a všechny se přerozdělí tak, aby bohatli ti, co vládnou bez ohledu na dopady na ostatní.

Po krádeži za bílého dne v podobě snížení valorizace důchodů a s tím spojené vyhrožování s posunutím věku odchodu do důchodu, je tady nové téma. Spořili jste svým dětem stavebko, aby měli na bydlení do začátků? Chtěli jste, aby vaše děti měly možnost se co nejcivilizovaněji postavit na vlastní nohy a pořídit si svůj první byt? Že si ze svých mezd odkládáte po tisícikorunách, protože jinak byste potřebnou částku nedali dohromady a stavební spoření je pro vás jediná možnost, jak našetřit potřebné peníze? Tak s tím, že vážení občané konec! Protože pan ministr chytil NERV (Národní ekonomická rada vlády) a třicetiletý projekt spoření na bydlení prostě zruší a těm, co už ho mají alespoň znepříjemní tím, že sníží státní příspěvek na polovinu. A to v situaci, kdy stát bohatne na inflačních příjmech do státní kasy z DPH, z energií apod. Že se dnes špatně dostupné bydlení stane ještě nedostupnějším? Ale prosím vás, koho to v ODSKDUČSLSTANTOP09PIRATI zajímá!

Kolegyně Dostálová to na twitteru napsala jasně a stručně: Zrušení příspěvku na stavební spoření je další hřebíček do rakve dostupného bydlení. Místo diskuse ohledně jeho účelového využití nebo omezení příspěvku pro vysokopříjmové skupiny obyvatel, snižujeme dostupnost bydlení pro lidi s nižším příjmem. To je přesně ono! Kdyby této vládě záleželo na občanech, tak připraví takový plán, který umožní nízkopříjmovým skupinám tento model spoření využít! Už proto, že vysokopříjmové skupiny tento nástroj určitě nevyužijí v takovém rozsahu z prostého důvodu: Mají „naspořeno“. Tento nešikovný krok, který nebude na vyrovnanost státního rozpočtu mít žádný vliv způsobí, že lidi budou žádat méně o hypotéky, to je špatná zpráva pro banky, které se tato vláda snaží vyždímat, protože nějak moc vydělávají peníze. Jak to ve skutečnosti s neočekávanými zisky bude už víme dnes. Nijak, žádný významný příjem do státního rozpočtu nepřijde. A ty podnikatelské subjekty, na které nová daň padla se stěhují do daňových rájů. Stát tedy v konečném důsledku ještě přijde o to „málo“, které od nich vybíral. Ostatně jako u všech ostatních kroků této vlády, která má ministra financí, co má státní rozpočet jako počítačovou hru.

Za komunistů se kdysi říkal takový vtip, jak se na ÚV KSČ radí, co by se mělo zdražit, aby byly peníze pro vládnutí. A že se to udělá podle abecedy. Tak se došlo až k písmenu F a Vasil Biĺak navrhnul, aby se zdražilo „fšetko“. Přesně takhle dnes pracuje tato vláda i s bolševickými móresy v podobě hlasování na sílu a umlčování opozice.

Kdyby tato vláda chtěla skutečně šetřit, jak najednou dramaticky sděluje, tak měla začít už od začátku svého mandátu a u sebe. Ale to ne! Nová ministerstva, zbytečná místa za kulaté částky jako bolestné pro Piráty a jiné neúspěšné politiky pětikoalice. Na to peníze jsou! Ale na podporu života obyvatel, a v mnoha případech vlastních voličů, to ne! Ostatně to slepená koalice dokázala i při hlasování o zařazení bodu ke zmrazení platů politiků…

O ostatních ministrech a jejich vládního kutilství jen stručně:

Je tady ministr zdravotnictví Válek. Nejnovějším výplodem chorých hlav, tentokrát na ministerstvu zdravotnictví je, že pobyt s Léčebnách dlouhodobě nemocných se u dlouhodobě nemocných bude platit po 90 dnech. Tak si to vezměte, nejprve důchodcům vláda vezme peníze, protože jich senioři přece tolik nepotřebují a pak je ještě vyžene z LDNky, kde si dovolí při zdravotních problémech, které jsou v tomto věku očekávatelné, polehávat víc jak 3 měsíce. O asociálním ministrovi sociálních věcí Jurečkovi, by to bylo na román a ořezaná valorizace důchodů dotažená do absurdního konce snad bude zastavena u Ústavního soudu. Ministr školství Balaš zase chce zrušit známkování ve školách, protože to děti stresuje. Nebylo by lepší, aby se všechny stresující předměty zrušily a výuka by se zaměřila pouze na chválu současné neschopné vlády a toho, jak musí být vše zelené.

Dovedl jsem pochopit, že u voleb mnoho lidí chtělo něco jiného, chtělo změnu. Že to bude peklo s cherubínskou tvářičkou nemohl vědět tehdy nikdo. Je na čase začít pracovat na skutečné změně. Aby se tu žilo zase dobře a občan se nemusel bát, co na něj vládnoucí Bratrstvo pětipacky zase ušije. Dá to hodně práce, ale jsem přesvědčen, že to stále ještě možné je.

Autor: Marek Novák | pátek 24.3.2023 8:39 | karma článku: 37,91 | přečteno: 1148x
  • Další články autora

Marek Novák

Kdo komu velí a proč stále končí děti v nemocnicích?

Tahanice koalice s opozicí jsou v určitých mezích normální, ovšem do doby, než jde o veřejné zdraví...

13.2.2024 v 14:19 | Karma: 22,12 | Přečteno: 547x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Marek Novák

Bojí se Fialova vláda názoru občanů?

Předložili jsme k projednání do Poslanecké sněmovny návrh zákona o všeobecném referendu a vládní většina tento návrh „zamázla“.

26.1.2024 v 9:23 | Karma: 26,89 | Přečteno: 595x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Marek Novák

Co je víc bezpečnost české republiky nebo volby pro občany v zahraničí?

Současná práce Poslanecké sněmovny je aktuálně zavalena prioritami parlamentní většiny s argumentem, že jde o legislativní normy, které jsou pro Českou republiku důležité. Jaké to vlastně jsou?

23.1.2024 v 14:12 | Karma: 21,09 | Přečteno: 544x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Marek Novák

Dvojí metr u dvou velkých kauz? Náhoda nebo zastírací manévr?

Máme tady na tom našem světě dvě kauzy IKEM a DOZIMETR. Obě svým rozsahem nevídané a zasahující do nejvyšších míst politických stran.

30.8.2023 v 12:13 | Karma: 36,74 | Přečteno: 1155x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Marek Novák

Jak ukrást...média

Rozmohl se nám tady takový nešvar, se říká v jednom slavném filmu, který popisuje část naší historie. Období, které si připomínáme právě teď. V tomto případě, ale nejde o malování symbolů, ale o věc daleko závažnější...

25.8.2023 v 10:44 | Karma: 25,12 | Přečteno: 804x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 50
  • Celková karma 22,12
  • Průměrná čtenost 663x
Poslanec poslanecké sněmovny parlamentu za Hnutí ANO, zlínský kraj. Člen hospodářského výboru, člen komise pro odposlechy a komise pro hybridní hrozby. Intenzivně se věnuji oblastem amatérského i profesionálního sportu, kultury a sociálního prostředí. Zaměřuji se také na podnikání ve strojírenství a využívání brownfieldů. Zabývám se podnikovými IT systémy a procesy jako interní auditor dle ISO 9001.

Seznam rubrik